fredag 22 mars 2013

LOPPIS !


Med en bukett tulpaner på bordet, blir man glad. Solen lyser upp bladen så dom ser krispigt gröna ut. Ute blåser Nordan-vinden, och väninnan o  jag skall stå och sälja loppis prylar (och en del utgående keramik) i Alingsås i morgon, UTOMHUS !!! På Allègatan är det fritt fram för den som vill, att ställa upp bord, och sälja sånt, man inte vill ha kvar, 10-14 på lördag.
10- skall det bli i natt, så det blir att klä på sig.

I dag har jag dekorerat en stor urna. I vanliga fall ställer jag krukorna på en kavalett när jag skall måla mönster, men på denna krukan, har jag målat mönstret med en bollspruta med glasyr, och för att det inte skall rinna eller droppa vill jag ha den horisontellt.
 Jag har monterat och hängt upp den på en stör och då kan jag snurra den så att det blir relativt plant där jag målar. Man får ständigt hitta på lösningar som gör det enkelt.
Krukan är vit glaserad upptill och nertill
blommorna blir orange,vita o blå, o gröna blad.
Färgerna ser man inte förrän den är bränd.
wish me luck !

Om jag nu inte fryser ihjäl i morgon (tänk, att detta gör jag frivilligt) så hörs vi snart igen.Ta på er varmt, man skall svettas in våren, Ha Ha !!                      Ha det gött !  Mirjam                  
                                  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar