måndag 29 augusti 2011

Supergott knäckebröd !



 Min väninna blöd mig på ett jättegott knäckebröd, lättbakat och nyttigt, är det. Jag har bakat det flera ggr. och kan knappt vara utan det. Gott som snacks, om man lägger på lite flingsalt. Var receptet kommer ifrån ursprungligen vet jag ej, bara att ni måste pröva detta knäcke. Receptet finns under nästa bild.







                                                               Pia`s knäcke
                                         
                                                              2dl majsmjöl      
                                                           
                                                              1dl solrosfrön
                                             
                                                              1dl sesamfrön

                                                              1/2 dl linfrön (hela)

                                                              1/2 dl solrosolja ,eller annan neutral olja

                                                              1/2 tsk vanligt salt

                                                              2 dl kokhett vatten

Rör ihop allt i en bunke, det blir en lös smet, lägg bakplåtspapper på en plåt, utan kanter, häll på smeten, lägg på ett papper till och tryck ut smeten mellan pappren, över hela plåten.ta bort det översta pappret, och strö över flingsalt (eller hoppa detta moment om du vill minska salt intaget) lägg tillbaka pappret och tryck löst så att flingsaltet fastnar i smeten.
Släng det översta pappret, och grädda i mitten av ugnen, 150 grader i en timme, stäng av ugnen och låt svalna eller låt stå över natten. Bryt i bitar och Njut.!

Om man vill ha jämna bitar, kan man ruta in bitar med en sporre, efter man tryckt ner flingsaltet.

                             Jag bjöd på detta  knäcke till  mina kolleger, i vårt kollektiv på Falkängen i Hällekis, i  söndags när vi plockade ner våra slöjd alster,och stängde för säsongen, lovade receptet.


                        Lycka till nu,alla som läser detta, lämna gärna en kommentar,det vore kul.

                                              

                                                              Ha det gött ,vi hörs.   Mirjam

                                                     

5 kommentarer:

  1. Hej! knäckebrödet var jättegott,och gick fort o lätt att göra.tack för tipset.B

    SvaraRadera
  2. Det här MÅSTE jag bara testa!!/Elisabeth

    SvaraRadera
  3. dags att baka, sätter igång NU!

    SvaraRadera
  4. Detta måste jag baka, var ju supergott!!!

    SvaraRadera
  5. Tack för receptet! Blir lika gott varje gång :-) /hälsningar från Skåne

    SvaraRadera