Min väninna blöd mig på ett jättegott knäckebröd, lättbakat och nyttigt, är det. Jag har bakat det flera ggr. och kan knappt vara utan det. Gott som snacks, om man lägger på lite flingsalt. Var receptet kommer ifrån ursprungligen vet jag ej, bara att ni måste pröva detta knäcke. Receptet finns under nästa bild.
2dl majsmjöl
1dl solrosfrön
1dl sesamfrön
1/2 dl linfrön (hela)
1/2 dl solrosolja ,eller annan neutral olja
1/2 tsk vanligt salt
2 dl kokhett vatten
Rör ihop allt i en bunke, det blir en lös smet, lägg bakplåtspapper på en plåt, utan kanter, häll på smeten, lägg på ett papper till och tryck ut smeten mellan pappren, över hela plåten.ta bort det översta pappret, och strö över flingsalt (eller hoppa detta moment om du vill minska salt intaget) lägg tillbaka pappret och tryck löst så att flingsaltet fastnar i smeten.
Släng det översta pappret, och grädda i mitten av ugnen, 150 grader i en timme, stäng av ugnen och låt svalna eller låt stå över natten. Bryt i bitar och Njut.!
Om man vill ha jämna bitar, kan man ruta in bitar med en sporre, efter man tryckt ner flingsaltet.
Jag bjöd på detta knäcke till mina kolleger, i vårt kollektiv på Falkängen i Hällekis, i söndags när vi plockade ner våra slöjd alster,och stängde för säsongen, lovade receptet.
Lycka till nu,alla som läser detta, lämna gärna en kommentar,det vore kul.
Ha det gött ,vi hörs. Mirjam
Hej! knäckebrödet var jättegott,och gick fort o lätt att göra.tack för tipset.B
SvaraRaderaDet här MÅSTE jag bara testa!!/Elisabeth
SvaraRaderadags att baka, sätter igång NU!
SvaraRaderaDetta måste jag baka, var ju supergott!!!
SvaraRaderaTack för receptet! Blir lika gott varje gång :-) /hälsningar från Skåne
SvaraRadera